Wonen in het groene hart

In de Jonge Veenen is de polder altijd dichtbij. De rust van wonen in het Groene Hart. Maar toch dichtbij alle voorzieningen. Hier heb je buiten echt de ruimte. Het centrum van Moerkapelle ligt op vijf minuutjes lopen afstand. Daar vindt u alles voor de dagelijkse boodschappen. De grote nieuwe Plusmarkt trekt klanten uit de hele regio. De tennis- en voetbal-vereniging op een balworp afstand binnen de wijk.

Bord Moerkapelle
Bentwoud bord water riet
Molenviergang Rottemeren

Recreatie in buurt

Ten noorden van de Jonge Veenen ligt het Bentwoud, een van de jongste natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Het is prachtig om te zien hoe het elk jaar verder groeit. Je kunt er heerlijk wandelen, de hond uitlaten en op excursie gaan. Je mag van de paden af en lekker struinen. Naar het zuiden toe vind je het recreatiegebied de Rottemeren, de beroemde molenviergang uit 1722 en de nieuwe internationale Willem Alexander Roeibaan in de Eendragtspolder. 

Varen 01
Golf Bentwoud blok

Strategisch gelegen

Moerkapelle is strategisch gelegen. Vlakbij Zoetermeer met al haar grote stadsvoorzieningen en aan de andere kant de gezellige stad Gouda. Via de nabijgelegen A12 of de regionale wegen bent u zo in Den Haag, Leiden of Rotterdam. In een grotere cirkel rond Moerkapelle liggen de andere grote steden: Amsterdam en Utrecht. Zelfs het strand is maar een half uur rijden.  Op slechts een paar kilometer afstand ligt station Lansingerland Zoetermeer, een snelle treinverbinding naar Den Haag, Rotterdam en verder.