DJV Windvaan ext B 2000px
23 sept.  2023

Donderdag 28 september start verkoop
betaalbare appartementen

Het gaat ineens hard. De lang verwachte betaalbare appartementen bovenop het nieuwe schoolgebouw gaan donderdag in verkoop.

31 betaalbare appartementen
De palen zijn al geheid en nu wordt er hard gewerkt aan de fundering van de school, de komende maanden zal er een mooi gebouw verrijzen dat plaats biedt aan de uitbreiding voor de twee basisscholen en daar bovenop 31 betaalbare appartementen. Een unieke kans voor starters in Moerkapelle en de gemeente Zuidplas. Het worden comfortabele twee-kamer-appartementen met een balkon of terras en een gezamenlijke lift. De woningen voldoen aan de moderne eisen ten aanzien van energiezuinigheid. Ze zijn gasloos en hebben een warmtepomp in eigendom en vloerverwarming. De grote raampartijen met de slanke aluminium kozijnen geven de appartementen een luxe uitstraling. Het zijn vijf verschillende typen en verschillende varianten tussen de 60 en 65 m2.Ze worden allemaal verkocht voor één vaste lage prijs. €225.000,- v.o.n.

Twee inloopdagen
Aanstaande donderdag start de verkoop. Op 28 en 29 september zijn er bij Gouwestad Makelaardij twee inloopmiddagen. Donderdag van 15:00 tot 18:00 uur en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur. Alle verkoopinformatie is dan beschikbaar; de brochure, de prijslijst en het inschrijfformulier. Op dinsdag 17 oktober [de inschrijfduur is met een week verlengd] om 12:00u sluit de inschrijving en 23 oktober volgt de toewijzing op basis van de loting bij de notaris. Gouwestad Makelaardij is de verkopende makelaar voor deze 31 appartementen.

Uitreksel bevolkingsregister
iedereen die zich vanaf 28 september inschrijft zullen we vragen om bij de gemeente een uittreksel uit het bevolkingsregister met woonhistorie aan te vragen. Zo kan de notaris bepalen wie er daadwerkelijk voorrang krijgt bij de loting. De gemeente heeft toegezegd deze binnen enkele dagen te verstrekken. We vragen ook om een hypotheekcheck.

Toewijzingsprocedure
Om in aanmerking te komen voor één van de appartementen dient u een koopstarter te zijn en woonachtig te zijn in de gemeente Zuidplas. De koopstarter uit Moerkapelle (of die ooit in Moerkapelle heeft gewoond krijgt voorrang). Na de sluiting van de inschrijving zal het notariskantoor Van der Meulen, Kock & Ubachs uit Waddinxveen, op basis van bovengenoemde voorwaarden, een loting verrichten. U wordt uitgenodigd voor het verkoopgesprek op volgorde van de lotingsuitslag. Op dat moment kunt u het nog beschikbare bouwnummer van uw keuze reserveren. Er is een zelfbewoningsplicht en een anti-speculatiebeding/meerwaardeclausule voor een periode van 5 jaar van toepassing om elke vorm van speculatie tegen te gaan.

Tot donderdag of vrijdag
We hopen u donderdag of vrijdag te ontmoeten bij Gouwestad Makelaardij. Het adres is Zuidplaslaan 196, 2743 CP. De makelaars staan voor u klaar om meer te vertellen over dit mooie project.