Start Verkoop Parkzijde Succes
2 nov. 2023

Start verkoop zeer goed bezocht

We hebben er lang naar uitgekeken en afgelopen donderdag was het eindelijk zover. De grote zaal van dorpshuis Opmoer was het decor van de start verkoop van Parkzijde. Er zijn meer dan 400 belangstellenden op af gekomen. Het was gezellig druk en de makelaars en ontwikkelaar hebben veel enthousiaste mensen gesproken. Wie de avond gemist heeft, kan de brochure nog ophalen bij een van de makelaars of de brochure hier downloaden.

De toewijzing
Er zijn zoals altijd veel vragen over de procedure.
U wilt natuurlijk graag weten hoeveel kans u maakt op de woning van uw voorkeur. De inschrijving is sinds de avond van de start verkoop geopend. U kunt u hier digitaal inschrijven tot woensdag 8 november 12:00 uur. Hierna is de inschrijving tijdelijk gesloten totdat de toewijzing heeft plaatsgevonden. De toewijzing vindt plaats op basis van gegoedheid. Een enthousiaste toelichting bij de inschrijving is daarom altijd goed. Zoals bij eerdere fases krijgt de Moerkapellenaar voorrang.

Veel groen en water
Het langgerekte park dat de wijk met de polder verbindt, is nog breder dan in de vorige fase. Met een speeleiland voor de kinderen en veel water. In Parkzijde krijgt ook de natuur de ruimte. Met wadi’s en natuurlijke oevers en uiteraard veel bomen. Aan het einde van het park wordt zelfs een “tiny forest” aangelegd, een educatieve tuin waar je kennis kunt maken met allerlei soorten bomen en planten.

Nationale Hypotheek Garantie verruimd
Per 1 januari 2024 stijgt de NHG-grens van € 405.000 naar € 435.000. Dit betekent dat het komend jaar mogelijk is om negen Gezinswoningen (type A) in Parkzijde af te sluiten met de bescherming van NHG. Nationale Hypotheek Garantie biedt de woningkoper een vangnet, zodat u minder risico loopt bij financiële problemen. Extra voordeel is dat u met NHG profiteert van rentekorting op uw hypotheek.

3717 jonge veenen fase 3 b2 01 5De entree van de wijk met links de herenhuizen aan de singel en rechts de tweekappers

3717 jonge veenen fase 3 straat a5 01 102 103De imposante villa's gezien vanaf de polder

Bouwrijp maken
Nationale Hypotheek Garantie biedt de woningkoper een vangnet, zodat u minder risico loopt bij financiële problemen. Extra voordeel is dat u met NHG profiteert van rentekorting op uw hypotheek.

Ondertussen is op de bouwlocatie twee weken geleden al gestart met het bouwrijp maken van Parkzijde. Onder bouwrijp maken, worden alle werkzaamheden verstaan die nodig zijn om met de bouw te kunnen starten. Zo zijn de eerste watergangen gegraven en op dit moment wordt de riolering aangebracht onder de grond. Over enkele weken wordt er gestart met de aanleg van de nieuwe paddenpoel. De beschermde rugstreeppad is namelijk gehuisvest in de wijk en hier wordt uiterst zorgvuldig mee omgegaan. Zo hebben we al 1600 strekkende meter paddenscherm om de bouwlocatie heen geplaatst zodat nieuwe padden niet meer het terrein op kunnen. De padden binnen de schermen worden elke paar maanden afgevangen en buiten de bouwlocatie weer uitgezet.

We wensen u veel succes met uw keuze. Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de makelaars.