DJV Windvaan int A 2000px

vijf typen en vier varianten

Het zijn allemaal tweekamerappartementen met een buitenruimte. Een terras op de eerste etage (hieronder afgebeeld) en een balkon op de hogere etages. Toch is er genoeg keuze. Zoals de zon in de ochtend of als je thuis komt van werk. De indeling is telkens net even anders. Net als de vorm van de woonkamer, vierkant of een rechthoek. Zo is er voor iedereen een passend appartement. Van vier typen is er ook een gespiegelde versie afgebeeld.

DJV Appartement type A

Type Aa2

DJV Appartement type As

Type Aa2sp

DJV Appartement type B

Type Bbsp

DJV Appartement type Bs

Type Bb

DJV Appartement type C

Type Cc

DJV Appartement type Cs

Type Csp

DJV Appartement type D

Type Dd

DJV Appartement type E

Type Esp

DJV Appartement type Es

Type E

Mooi gelegen

De appartementen liggen bovenop de uitbreiding voor twee basisscholen. Voor een deel kijken ze uit over het parkachtige schoolpark. Aan de andere zijde hebben ze uitzicht  over het park dat de wijk met de polder verbindt. Bijna alle woningen zijn gelegen op het zuidwesten of zuidoosten. Parkeren kan direct voor het gebouw.

DJV WIndvaan ext A 1000px

Fraaie architectuur

De woningen zijn allemaal betaalbare startersappartementen. Toch wilde de architect, Gert Jan Doelman, het gebouw een luxe uitstraling geven. Dat begon met de keuze voor een binnengang als ontsluiting voor de appartementen. Zo kon het gebouw aan alle zijden aantrekkelijk ontworpen worden. De ingang voor de schoollokalen ligt aan de kant van het schoolplein en de ingang voor de bewoners aan de andere zijde, zodat er geen verkeershinder is. De woningen zijn bovendien goed geïsoleerd voor een lager energieverbruik. En dat zorgt ook voor minder geluid van buiten. 

De architect, Gert Jan Doelman:

“Elke kant van het gebouw is fraai geworden. Naar de randen toe wordt het gebouw stapsgewijs lager, hierdoor sluit het qua schaal goed aan bij de omliggende woningen”

DJV Windvaan ext B 1000px
DJV Windvaan ext C 1000px