OPTIES

In Groen Dorpsveld zijn veel zaken al standaard, zoals de fraaie erkers, want niemand wil een kale vierkante doos als huis. En op zolder vindt u in de meeste woningen echte kamers met standaard een dakraam of een dakkapel. Maar de leuke en belangrijke keuzes maakt u zelf. Zoals de woonkeuken voor of achter, en de vraag, ben ik al toe aan de luxe van slapen op de begane grond? Bij vijf levensloopbestendige woningen is zelfs dit al standaard.

De villa’s, tweekappers en de levensloopbestendige hoekwoningen bieden die opties en keuzemogelijkheden. Bij vijf levensloopbestendige woningen is slapen op de begane grond al standaard. Bovendien kan in elke woning nog extra ruimte worden gecreëerd op de begane grond met een uitbouw aan de achterzijde. De villa's type A2 bieden nog een optionele dakopbouw, zie onderaan deze pagina.

De verdiepte houten terrasen aan het water zijn bij de levensloopbestendige woningen type C en type Ch standaard. Bij alle andere typen is het een optie.

Hier afgebeeld de achterkamer van villa type A2 in twee varianten. Links uitgevoerd met een heerlijke woonkeuken aan de polder, rechts lekker loungen met een weids uitzicht.

STANDAARD DUURZAAM

Alle woningen hebben vloerverwarming op elke verdieping, een brine/water warmte pomp en een gebalanceerd ventilatiesysteem. 16 van de 20 woningen zijn standaard energie-neutraal, dankzij de pv- panelen op het dak. Bij de koopstartwoningen zijn de pv-panelen optioneel. 

De pv-panelen hebben een speciale matzwarte uitvoering zodat ze het aaanzicht van het dak niet verstoren. 

UITBREIDING-OPTIES VOOR DE POLDERVILLA'S

De villa’s bieden meerdere opties om de leefruimte te vergroten. De villa’s type A1 op bouwnummer 1 en 20 hebben de optiemogelijkheid om de begane grond zodanig te vergoten dat het een type A2 villa wordt. Anders gezegd deze optie wordt standaard toegepast op bouwnummer 9 en 12. 
Een villa van het type A2 biedt bovendien de optie om een dakopbouw te realiseren bovenop de uitbreiding. Zie de afbeelding hieronder.

Met de optionele dakopbouw, inclusief twee dakramen, ontstaan er vele nieuwe mogelijkheden voor de indeling, zoals een masterbedroom met badkamer ensuite inclusief inloopkast en een tweede badkamer voor kinderen of gasten.